Over Anne Marie

Wat kan ik voor je doen?

Ik help je graag om groene dromen, ideeën en plannen, in je tuin, kwekerij of buurt, beter te laten slagen – door advies over bodem, bemesting en compostering. Ik doe dat in gesprek, schrijvend en rekenend, en met educatie, maar ook praktisch: voeten in de klei, handen aan het werk; lekker buiten. En, vanaf maart 2022: met mijn boek Leve de bodem!  Ik steek je graag een hart onder de riem, ik neem je werk uit handen of ik leer je hoe je het zelf kunt doen.

Mijn achtergrond

Al mijn hele leven ben ik bezig met planten, grond en natuur. Eerst in mijn eigen stukje van de achtertuin in Voorschoten, later ook bij vrijwilligerswerk: hakhoutbeheer met IVN in de buurt, landgoedkampen met mijn ouders, jongerenkampen. Ik ging logeren en meewerken bij oom Hans en tante Mieke op de fruitkwekerij.

Een studie Bodemkunde aan Wageningen Universiteit was een goede keus, evenals het onderzoek dat ik daarna gedaan heb, vijf jaar in Wageningen (voor een proefschrift), en daarna tien jaar in de bloembollenteelt in Lisse. Daar heb ik mijn theoretische kennis, en veel praktijkervaring opgedaan over bodem, bemesting en gewasgroei. Ik heb geleerd over projectleiding: zorgen dat er geld is, goed onderzoek organiseren, samenwerken, en uit resultaten een duidelijke boodschap afleiden, waar kwekers wat mee kunnen. Daarnaast heb ik altijd getuinierd in mijn vrije tijd – niets mooier dan een rijke oogst, en een safari op eigen bodem.

Vanaf 2009 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf. Dat biedt me nog meer ruimte om te doen wat ik wil: zorgen dat onze omgeving groener en duurzamer wordt. Mijn kennis en ervaring zet ik daar graag voor in – en die is inmiddels uitgebreid met werk voor groene initiatieven in en om de stad, tuinieren op moeilijke grond, en educatie voor alle leeftijden. Ik werk graag integer en duurzaam, en zorgzaam voor mijn klanten en samenwerkingspartners. En liefst met een lach: met plezier gaat alles beter.

Ik ben aangesloten bij de Vakgroep Wilde Weelde, een vakvereniging van bedrijven die werken aan een natuurrijke omgeving, vanuit een ecologische visie. Het is een netwerk van hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers, adviseurs en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. We delen expertise en zetten ook graag elkaars expertise in.

Ik ben docent voor Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven, Koken en Tuinieren. Ook sta ik als docent ingeschreven bij het CRKBO, het Centraal Register voor het Kort Beroepsonderwijs.

Kennis maken?

Je kunt direct contact opnemen. Ik help je graag.

Je kunt bellen, mailen of het contactformulier gebruiken.

Eerst beter leren kennen?

Ik stuur (on-)regelmatig nieuws, tips en artikelen rond. Over bodem, plantengroei, tuinieren, composteren, wilde bijen. Schrijf je in voor mijn tips en artikelen-mail. 

Colofon

De foto bovenaan is gemaakt door Gera van Os tijdens mijn werk bij Praktijkonderzoek Plant en Omgeving – sector Bloembollen. Mijn profielfoto is gemaakt door Robert Steenbergen.
Logo en huisstijl zijn ontworpen door Leung Wong. Deze website is gebouwd door Marjon Saft.

 

 Projecten

Anne Marie van Dam

Anne Marie van Dam

Ik help je graag om groene dromen, ideeën en plannen beter te laten slagen - door advies en kennis over bodem, bemesting en compostering.
Lees ook mijn boek: Leve de Bodem! Een gezonde basis onder elke tuin.

Mijn tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!