Workshop Bijen in de tuin, voor beginners

,

Meer voedsel en ruimte voor wilde bijen is belangrijk, en daar wil je in je tuin graag aan bijdragen! Maar hoe? Welke planten zijn nu echt belangrijk? Waar kunnen ze nestelen? En hoe kun je zien of er dan ook werkelijk veel soorten bijen komen?

Dat zijn allemaal thema’s die aan bod komen in deze workshop. Ik ben in 2018 begonnen de bijen in mijn tuin te leren kennen. En dat bevalt goed: er is een wereld voor me open gegaan. Ik heb nu meer dan 30 soorten bijen in mijn tuin gezien, en elke soort is een belevenis. Je hoeft nooit meer op reis voor een fijne safari, als je naar bijen gaat kijken. Ik help je daarbij graag op gang.

Het is een onderwerp waarin je snel verzuipt: er zijn 360 soorten bijen in Nederland, en honderden soorten planten, struiken en bomen om uit te kiezen. Voor deze workshop heb ik een overzichtelijke selectie gemaakt om mee aan de slag te gaan. Ik vertel hoe wilde bijen leven, welke planten veel soorten bijen trekken. Ook: hoe je bijen kunt onderscheiden van vliegen en wespen, en een aantal veel voorkomende soorten hommels en solitaire bijen kunt herkennen. En ook: waar je ze vindt, en hoe je ze op de foto kunt zetten. Heel praktisch.

De workshop kan online, of live, gecombineerd met een excursie op een bijen-rijke locatie.

Wat deelnemers zeggen:

“Ik vond het de duidelijkste bijenlezing die ik de afgelopen tijd heb gedaan! Goed gestructureerd en sloot goed aan bij mijn niveau. Ik ga met nog meer plezier op zoek naar bijen in mijn tuin 😊.”

Monique

“Hartelijk dank voor de lezing, ik vond het heel interessant, en wat een prachtige foto’s !! Het hele verhaal zat goed in elkaar.”

Caroline Kerkaert

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 mei 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!