Groen Dichterbij 071

buurttuin

 

Groen Dichterbij is een landelijk platform dat groene buurtinitiatieven ondersteunt. Op de website staat een praktische kennisbank met o.a. factsheets over onderwerpen die aan de orde komen bij een groen initiatief. Van ‘Composteren’ tot ‘Omgaan met weerstand’ en ‘Vrijwilligers werven’. Daarnaast organiseert Groen Dichterbij workshops, is er een facebookgroep en worden lokale netwerken versterkt.

Groen Dichterbij 071 is zo’n lokaal netwerk voor groene initiatieven, in dit geval voor de regio Leiden. In 2017 worden Groen Dichterbij Café’s georganiseerd, iedere keer met een inhoudelijk onderwerp èn gelegenheid om elkaar uitgebreid te spreken. Daarnaast is er een cursus over werken met kinderen in de groene stad, er komt een scharrelkids-doebox en een actie om nieuwe initiatieven op gang te helpen. Er is een eigen facebookgroep Groen Dichterbij 071, zodat initiatiefnemers elkaar makkelijk kunnen vinden. Er is een stadskaartje waarop groene initiatieven in Leiden te vinden zijn.

IVN heeft mij gevraagd als Lokale Trekker de bijeenkomsten te organiseren en het netwerk aan te jagen. Dat doe ik samen met Marian Kathmann van gemeente Leiden. Wil je uitgenodigd wilt worden voor Groen Dichterbij 071 bijeenkomsten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Op de foto’s: bovenaan de Drakentuin, hieronder de Kruidentuin aan de Ir Driessenstraat, de Stevens Hoftuin, Schooltuin de Zilverdistel en de buurttuin Pieter de la Courtstraat, alle in Leiden.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2017

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!