Selecteer een pagina

Groene projecten laten groeien en bloeien

Goed voor natuur en mensen

Wil je meer groen om je heen? Daarvoor mensen om mee samen te werken? Geld om dat te betalen? Dan haal je je aardig wat op de hals. Groene beplanting is bijna overal goed voor: voedsel, hout en medicijnen tot koelte, aangenaam verpozen en plek voor ontmoeting. Ruimte voor bijen, vlinders, egels en vogels… Daarom is het super dat je als groene actieveling wilt werken. Maar het valt niet altijd mee, zo’n projectje opbouwen en laten voortbestaan – ik spreek uit ervaring. Je hebt groene vingers nodig, maar je wilt ook de PR op orde hebben, vrijwilligers tevreden laten werken en genoeg geld beschikbaar hebben.

Ik help je graag bij ontwikkeling van je groene project. Dat kan een buurttuin zijn, maar ook een groter netwerk van groene zones en hun beheerders, een wandeling, een lespakket. Ik weet hoe hoe je een mooie oogst kunt laten groeien, maar ook wat er nodig is om vrijwilligers op te laten bloeien. Ik kan zorgen dat een project gezien wordt.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

  • Je wilt een groen project opzetten (een tuin, vlinderroute, stadskwekerij, wandelroute of jouw eigen unieke idee), en je zoekt medestanders, geld of uitwerking van ideeën tot concrete plannen.
  • Je wilt groente of kruiden kweken, maar je weet niet hoe dat gaat.
  • Je bent goed begonnen, maar de tegenslag stapelt zich op: planten gaan dood, vrijwilligers lopen weg, het geld is op.
  • Je hebt een mooi project dat veel beter gezien zou moeten worden.

Ik weet hoe je een een tuin in korte tijd tot een aantrekkelijke groene oase kunt laten uitgroeien, hoe je een mooi projectplan schrijft voor draagvlak en financiering, en hoe je meer mensen betrekt bij je groene plek. Ervaring genoeg: ik ben vanaf 2010 projectleider van Vrij Groen in Leiden, heb met anderen de Polderkringloop-wandeling ontwikkeld en bij velen in de keuken mogen kijken. Ik wil graag zorgen dat:

  • Je groene dromen concrete werkelijkheid worden, gebruik makend van de eigenheid van de omgeving
  • Je een groene oase in je eigen omgeving kunt maken
  • Je medestanders en vrijwilligers vindt
  • Je project gezien wordt

Daarnaast kun je me vragen voor cursussen en educatie over moestuinen, kruiden en natuur in de buurt.

Je kunt gewoon mailen, bellen, of het contactformulier gebruiken.

Groene projecten

Anne Marie van Dam

Anne Marie van Dam

Ik help je graag om groene dromen, ideeën en plannen beter te laten slagen - door advies over bodem, bemesting en plantenteelt - en hulp bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën tot concrete groene projecten.

Mijn tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!