buurttuin

Groen Dichterbij is een IVN-project dat groene buurtinitiatieven ondersteunt en stimuleert. Ontzettend leuk om aan te werken. Het biedt praktische informatie voor groene initiatieven. De factsheets vind ik geweldig: compact en duidelijk, met als onderwerp bv. ‘composteren’,  ‘omgaan met weerstand’ en ‘hoe kom ik aan geld’. Kan ik van harte aanbevelen.Dat geldt ook voor de Najaarsconferentie van Groen Dichterbij Leiden die ik mee organiseer.

Het thema van de avond: Laat je buurt bloeien! Met inspiratie uit een Leidse buurt, en workshops over social media, financiering, hulp van gemeente leiden en hulp uit het Groen dichterbij Netwerk. en uiteraard gelegenheid om andere groene initiatiefnemers te ontmoeten. Van elkaar kun je veel leren; elkaar een hart onder de riem steken; uitwisselen en elkaar blijven ontmoeten.

Alleen voor Leienaren? Uiteraard niet! Ook als je van elders komt valt er veel te leren, al is sommige informatie op de Leidse situatie toegesneden. Heb je nog geen groen initiatief? Juist dan heb je veel aan de ervaring van anderen.

Programma

 • Ervaringen (successen) van afgelopen jaren
 • Tuinstad/Staalwijk: sociale, duurzame en groene initiatieven
 • Workshops naar keuze:
  • Fondsen, m.n. de Herfstpremie: verrijk je buurt
  • Buurbook e.a. sociale media: hoe vind je medestanders?
  • Ondersteuning vanuit Beheer van gemeente Leiden
  • Beleef de natuur in de eigen buurt, voor jong en oud
  • Hulp aan groene buurtinitiatieven vanuit het netwerk

Praktische gegevens

Datum: 2 november 2017
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Nieuwe Energie,
3e Binnenvestgracht 23
Kosten: gratis
Aanmelden: via Groen Dichterbij bij IVN

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!