Selecteer een pagina

Polderpad

Het Polderpad is een belevingswandelroute van ruim drie kilometer, in de omgeving van Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. De route vertelt over de natuurlijke kringloop en de geschiedenis van het polderlandschap, door informatie op de wandelkaart en de website, en door kunstwerken langs de route.

Ik heb de route, die eerst ‘Polderkringloop’ heette, samen met kunstenaar Ludy Feyen en boer Wim van Rijn ontwikkeld. Alle drie willen we graag over natuur, landschap en bodem vertellen, vanuit onze eigen invalshoek. Met het Polderpad is dat gelukt. Met een wandelkaart heb je route en informatie over de wandeling. Maar je kunt ook zonder informatie de omgeving ervaren, en Ludy’s wilgenkunst en de bijzondere Evolutietuin (een ontwerp van Wim) bieden daar extra gelegenheid voor.

In het project heb ik het projectvoorstel geschreven, uiteraard met input van Ludy en Wim. Ik heb overleg gevoerd met drie gemeenten: Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Zoeterwoude, die alle met het plan moesten instemmen, en meegewerkt aan de aanvraag van vergunningen. Ik heb de financiële en inhoudelijke projectverantwoording gemaakt, voor het Europese Leader-programma, het Groenfonds Haaglanden en Fonds 1818. Daarnaast heb ik inhoudelijke informatie ingebracht over de bodem, en de natuurlijke kringloop, en de geschiedenis van de Polders, op de website en als inspiratie voor de kunstwerken van Ludy.

Later (2018-2019) is de wandelkaart vernieuwd en is info langs de route toegevoegd met prachtige tekeningen van Tanja Hilgers.

Meer informatie over het Polderpad vind je op de site van ‘De Groene Ontmoeting’, een stichting die verbinding van mens en natuur in de polder bevordert, op initiatie van Het Geertje. De wandelkaart is te koop bij Boerderij ’t Geertje.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2017

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!