Selecteer een pagina

Bemestingsadvies Bloembollenteelt

Voor elke landbouwsector worden de resultaten van openbare bemestingsproeven verwerkt tot bemestingsadviezen. De adviezen zijn gebaseerd op meting van de voorraad aan voedingsstoffen in de grond, en meestal per gewas gespecificeerd. De adviezen zijn gebundeld in een boekje: de bemestingsadviesbasis. Dat wordt gebruikt door voorlichters en laboratoria om kwekers te adviseren.

In opdracht van Productschap Tuinbouw, heb ik een vernieuwde versie gemaakt van de Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen. Daarvoor heb ik samengewerkt met het Praktijkonderzoek van Wageningen UR. De publicatie is gemaakt onder verantwoordelijkheid van een commissie waarin een delegatie van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur) vertegenwoordigd was, en daarnaast een aantal voorlichters en mensen van laboratoria. Als secretaris van de commissie heb ik nieuwe informatie voor hen gepresenteerd en vertaald naar een voorstel voor aanpassing van de adviezen. Met de praktijkkennis van de commissie werden de adviezen nog versterkt. Het resultaat verwerkt in de Adviesbasis.

Het boekwerk is gelanceerd in juni 2013, met een gezellige en interessante themamiddag in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. Daarmee was er niet alleen een nieuwe publicatie, maar ook een ontmoeting tussen de mensen die er mee werken. Net zo belangrijk voor de kennisontwikkeling.

Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2017

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!