Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop: Wilde bijen in de tuin – 13 maart in Leiden

13 maart @ 14:00 - 16:30

Wilde bijen zijn belangrijke, interessante èn mooie bewoners van je tuin. Van de dikste hommels tot kleine dwergzandbijtjes, allemaal hebben ze er hun eigen plekje.

Meer voedsel en ruimte voor wilde bijen is belangrijk, en daar wil je in je tuin graag aan bijdragen! Maar hoe? Welke planten zijn nu echt belangrijk? Waar kunnen ze nestelen? En hoe kun je zien of er dan ook echt veel soorten bijen komen?

Dat zijn allemaal zaken die aan bod komen in deze workshop. Ik ben in 2018 begonnen de bijen in de tuin te leren kennen. En dat bevalt goed: er is een wereld voor me open gegaan. Ik heb nu meer dan 40 soorten bijen in mijn tuin gezien, en elke soort is een belevenis. Als je naar bijen gaat kijken, hoef je nooit meer op reis voor een fijne safari. Ik help je daarbij graag op gang.

Het is een onderwerp waarin je snel kunt verzuipen: er zijn 360 soorten bijen in Nederland, en honderden soorten planten, struiken en bomen om uit te kiezen. Voor deze workshop heb ik het simpeler gehouden: een begin, om mee aan de slag te gaan. Ik vertel hoe wilde bijen leven, welke planten veel soorten bijen trekken. Ook: hoe je bijen kunt onderscheiden van vliegen en wespen, en een aantal soorten kunt herkennen. En ook: waar je ze vindt, en hoe je ze op de foto kunt zetten. Heel praktisch.

Aanmelden voor de workshop is verplicht. Dat kan hier: 

Ja, ik doe mee aan de workshop

 

De workshop wordt georganiseerd door Incluzio.

 

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
14:00 - 16:30

Locatie

Buurt Ontmoetingsplek
Herenstraat 61
Leiden,
+ Google Maps

Organisator

Incluzio
Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!