Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing: De Bodem, basis onder elk tuinparadijs, Wageningen

23 mei @ 20:00 - 22:00

€4

Een tuin zit soms vol verrassingen, die niet altijd prettig zijn: wateroverlast of droogte, keiharde kluiten, glibberige paden of stoffig zand. Sommige planten groeien er fantastisch, andere leggen al snel het loodje. Veel van die teleurstellingen zijn verleden tijd als je je grond leert kennen. Dan kun je begrijpen welke planten het er naar hun zin hebben, en hoe je tuin een levendige groene oase kan zijn voor mens en natuur. In deze lezing vertelt Anne Marie van Dam hoe je je grond kunt onderzoeken. Ook geeft ze tips om met die informatie een heus tuin-natuurmonument te maken.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om de bodemsamenstelling en de zuurgraad van meegebrachte grondmonsters te onderzoeken. Verzamel daarvoor grond uit de laag 0-20 cm diep van verschillende plekken in de tuin. Meng die door elkaar en neem een representatief monster mee, en een jampot zonder wikkel en met goed sluitend deksel.

Dr Ir Anne Marie van Dam is bodemkundige en een enthousiaste tuinier. Samen met Caroline de Vlaam schreef ze Leve de Bodem! Een gezonde basis onder elke tuin. (KNNV Uitgeverij). Je kunt het boek na de presentatie en de grondonderzoeken aanschaffen voor € 29,95. Betaling kan contant of via een betaalverzoek.

Locatie

Koetshuis Arboretum Belmonte
Generaal Foulkesweg 94-a
6703 DS Wageningen,
+ Google Maps

Organisator

Groei&Bloei afdeling Wageningen
Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!