Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groen Ideecafé – film: Onder Het Maaiveld, Leiden

19 februari @ 19:00 - 22:00

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen.

Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Bekijk de trailer

Na de film geeft bodemkundige Anne Marie van Dam een demonstratie bodemleven@home.

Groen Ideecafé film Onder Het Maaiveld: maandag 19 februari, inloop vanaf 19:15 uur, in Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

Programma:
19:15 uur: Inloop
19:30 uur: Filmvertoning Onder Het Maaiveld, met korte pauze
21:15 uur: Demonstratie Bodemleven@home door Anne Marie van Dam, bodemkundige
22:00 uur: Afsluiting

Het Groen Ideecafé wordt gecoördineerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. 

Meer info: Groen Ideecafé – film: Onder Het Maaiveld – Ideewinkel

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
19:00 - 22:00

Locatie

Scheltema
Marktsteeg 1
Leiden,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Ideewinkel
Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!