Selecteer een pagina

Vorig jaar december, een Studiedag Biologische Bloembollenteelt. De belangstelling van bollenkwekers is groot. Alleen, het aantal kwekers dat daadwerkelijk biologisch werkt is nog héél klein. Velen spannen zich wel in om minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken, steeds milieuvriendelijker te werken. Maar helemaal bio? Dat is een grote stap, met aanzienlijk financieel risico. Terwijl biologisch kweken goed is voor de omgeving: het leven in de sloot, honingbijen, wilde bijen, vlinders. Hoe minder bestrijdingsmiddelen, hoe beter.

Natuurrijke teelt en tuin

Voor meer biologische teelt is een belangrijk voorwaarde: vraag naar biobollen, in plaats van ‘gewone’ bloembollen. Met biobollen doe je ook de bijen in je eigen tuin een plezier. Bolbloemen die vroeg in het voorjaar bloeien leveren nectar voor bijensoorten die dan actief worden. Je plant ze in oktober of november. Te koop in verschillende webwinkels.

Webwinkels biologische bloembollen

Post Planten (sneeuwklokjes en stinzenplanten)

Natural Bulbs

BD Imkers

Bloembollenkopen.nl

Sterke Bollen

Weet je er nog meer? Laat me weten, dan vul ik graag aan.

Foto: Pixabay.com

Tips en artikelen ontvangen?

Tips en artikelen ontvangen?

Ontvang blog en aankondigingen in je mailbox

Bedankt voor je aanmelding!